Motiva el teu equip

Vols millorar la rendibilitat de la teva empresa? Sabem que aquesta és una de les qüestions a la qual li dones voltes des de fa temps. I sabem com ajudar-te.

Segons els darrers estudis, un dels punts clau per a millorar la rendibilitat de l’empresa passa per fer dels teus empleats els ambaixadors de la teva marca. Com aconseguir-ho?

Amb una bona política de comunicació interna. Una eina cada cop més implementada dins les grans empreses i que comença a donar els seus fruits.

Però com implementar-ho a la teva empresa?

Pots tenir el millor pla de negocis que algú pugui escriure, però no vol dir res si els teus empleats no ho entenen i no saben què fer per fer-lo realitat.

Necessites que els teus treballadors estiguin més compromesos amb l’empresa i amb els seus objectius. Això s’aconsegueix integrant el personal en un clima de confiança i motivació.

Segons un estudi de Towers Watson, companyies amb pràctiques efectives de comunicació, són 47% més rendibles comparades amb aquelles empreses amb una comunicació deficient.

Les empreses que tenen més èxit amb la seva Comunicació Interna són aquelles que li dediquen temps real, esforç i recursos a planificar i mesurar resultats.

David Grossman, és una de les principals autoritats en Estats Units en comunicació i lideratge organitzacional. Els seus clients inclouen algunes de les principals empreses del món com McDonald ‘s, Microsoft, AOL i moltes més. Ell et proposa que et facis aquestes preguntes:

Com s’estan comunicant als empleats a tot nivell?
Tenen els treballadors la informació necessària per fer la seva feina?
Què tan efectives són la cartellera d’informació, els butlletins o l’intranet?
De quina manera podem millorar la nostra comunicació per tenir èxit?

El monitor Merco Persones, al seu estudi de 2013 conclou que el desenvolupament professional i la promoció interna, els valors ètics i professionals de l’empresa, la motivació i el reconeixement, són els factors més importants per triar una empresa com a lloc de treball, per sobre d’altres com la relació amb els seus caps, el lideratge dels directius o el salari.

Des del punt de vista dels directius i experts en RRHH, el mateix estudi coincideix a assenyalar que els valors ètics i professionals, la bona reputació i professionalitat dels alts directius són aspectes fonamentals per atreure i fidelitzar el talent.

Nosaltres no podem fer-te una auditoria de clima laboral però sí podem posar al teu abast algunes de les eines més destacades i atractives per afavorir la relació amb els empleats i la consecució d’alguns d’aquests objectius.

Disposem d’espais aïllats en un marc incomparable de natura on desenvolupar activitats grupals destinades a reforçar la cultura corporativa, crear bons equips de treball i on millorar les habilitats comunicatives de l’equip.

Amb activitats pensades específicament per millorar les sinèrgies de grup i on desenvolupar el potencial de les persones que integren els teus equips de treball.

El millor client el tens dins de casa. Consulta’ns i veuràs com tenim el que necessites.